materi khutbah idul fitri bahasa Sunda Hakekat Idul Fitri Pikeun Umat Muslim dakwah.id

Khutbah Idul Fitri Bahasa Sunda: Hakekat Idul Fitri Pikeun Umat Muslim

Terakhir diperbarui pada · 216 views

Khutbah Idul Fitri Bahasa Sunda
Hakekat Idul Fitri Pikeun Umat Muslim

Pemateri: Dr. (C) Mubin Amrulloh, Lc., M.S.I.

*) Link download file PDF materi khutbah Idul Fitri untuk print ada di akhir tulisan.

اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ، وَاللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، وَلِلهِ الْحَمْدُ.

الحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِيْ سَهَّلَ لِعِبَادِهِ طُرُقَ العِبَادَةِ وَيَسَّرَ، وَتَابَعَ لَهُمْ مَوَاسِمَ الخَيْرَاتِ لِتَزْدَانَ أَوْقَاتِهِمْ بِالطَّاعَاتِ وَتُعَمَّرَ، الحَمْدُ لِلَّهِ عَلَى نِعَمِهِ الَّتِيْ لَا تُحْصَرَ، وَالشُّكْرُ لَهُ عَلَى آلَائِهِ الَّتِيْ لَا تُقَدَّرَ، وَأَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيْكَ لَهُ، مَلَكَ فَقَهَّرَ، وَتَأَذَّنَ بِالزِّيَادَةِ لِمَنْ شَكَرَ، وَتَوَعَّدَ بِالْعَذَابِ مَنْ جَحَدَ وَكَفَرَ، تَفَرَّدَ بِالخَلْقِ وَالتَّدْبِيْرِ وَكُلِّ شَيْءٍ عِنْدَهُ مُقَدَّرٌ، وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ صَاحِبُ الوَجْهِ الأَنْوَرِ، وَالجَبِيْنِ الأَزْهَرِ، طَاهِرُ المَظْهَرِ وَالمُخْبَرِ، وَأَنْصَحَ مَنْ دَعَا إِلَى اللهِ وَبَشَّرَ وَأَنْذَرَ، وَأَفْضَلَ مَنْ صَلَّى وَزَكَى وَصَامَ وَحَجَّ وَاعْتَمَرَ، صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلَّمَ تَسْلِيْماً مَدِيْداً وَأَكْثَرَ، أما بعد : فَيَاأَيُّهَا الْمُسْلِمُوْنَ، اِتَّقُوْااللهَ حَقَّ تُقَاتِه وَلاَتَمُوْتُنَّ إِلاَّوَأَنـْتُمْ مُسْلِمُوْنَ فَقَدْ قَالَ اللهُ تَعَالىَ فِي كِتَابِهِ الْكَرِيْمِ: اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ . خَلَقَ الْإِنْسَانَ مِنْ عَلَقٍ . اقْرَأْ وَرَبُّكَ الْأَكْرَمُ. وقال أيضاً: وَقُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي لَمْ يَتَّخِذْ وَلَدًا وَلَمْ يَكُنْ لَهُ شَرِيكٌ فِي الْمُلْكِ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ وَلِيٌّ مِنَ الذُّلِّ وَكَبِّرْهُ تَكْبِيرًا.

اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ، وَاللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، وَلِلهِ الْحَمْدُ.

Para wargi jamaah shalat Idul Fitri rahimani wa rahimakumullah,

Sakur Jalma anu puasa tangtu ngabogaan dua kabagjaan; lamun buka puasa, manéhna bungah dina nalika datangna waktu buka, jeung poé ieu urang buka puasa oge réngsé ngalangkungan hiji bulan anu mulya, tangtu ieuteh kalebet kana kabagjaan anu kawilang gedena.

Ma’asyiral Muslimin, saleresna bagja sareng kabungah anu sajati nyaeta nalika urang taat ka gusti Allah subhanahu wata’ala, nalika urang taat kana sunnah Nabi Muhammad shallallahu ‘alaihi wasallam, nalika urang tiasa ngajaga bacaan al-Quran, nalika urang tiasa ngalawan jeung nolak hawa nafsu anu aya dina diri urang oge setan anu sok ngagoda urang, nepi ka urang meunang ti duanana.

Ma’asyiral Muslimin

Salah sawios penulis kitab Hakadza ‘allamtani al-Hayah ngadawuh,

وَاللهِ لَوْ كَبَّرَتْ قُلُوْبُ المُسْلِمِيْنَ كَمَا كَبَّرَتْ أَلْسِنَتُهُمْ، لَغَيَّرُوْا وَجْهَ التَّارِيْخِ، وَلَوْ اجْتَمَعُوْا دَائِمًا كَمَا يَجْتَمِعُوْنَ لِصَلَاةِ العِيْدِ، لَهَزَمُوْا جَحَافِلَ الأَعْدَاءِ، وَلَوْ تَصَافَحَتْ قُلُوْبُهُمْ كَمَا تَتَصَافَحَ أَيْدِيَهُمْ، لَقَضَوْا عَلَى عَوَامِلِ الفُرْقَةِ، وَلَوْ تَبَسَّمَتْ أَرْوَاحُهُمْ كَمَا تَبَسَّمَتْ شِفَاهُهُمْ، لَكَانُوْا مَعَ أَهْلِ السَّمَاءِ، وَلَوْ لَبِسُوْا أَكْمَلَ الأَخْلَاقِ كَمَا يَلْبِسُوْنَ أَفْخَرَ الثِّيَابِ، لَكَانُوْا أَجْمَلَ أُمَّةٍ عَلَى الأَرْضِ.

“Demi Allah, upama hate kaum muslimin sagede letah, tangtu bakal mampu ngarobah rupa sajarah, jeung upama maranehanana sok ngumpul sakumaha keur shalat Idul Fitri, tangtu bakal ngelehkeun gerombolan musuh, jeung lamun haté maranehna kersa sasalaman sakumaha leungeun maranéhna sasalaman, pasti maranéhna bakal ngaleungitkeun faktor perpecahan, jeung lamun jiwa maranéhanana seuri saperti imut lebar dina biwir maranéhanana, tangtu maranéhanana pasti bakal babarengan jeung sakur jalma ahli surga, oge lamun maranehna ngagem paling sampurna akhlak saperti aranjeunna nganggo baju anu pangsaéna, aranjeunna pasti bakal janten jalma anu paling geulis di muka bumi ieu.”

Tah Ieu mangrupikeun naséhat anu ngajarkeun ka urang pentingna lebaran sareng idul fitri pikeun kahirupan urang.

Para wargi jamaah shalat Idul Fitri rahimani wa rahimakumullah,

Idul Fitri teh nyaéta hiji kabagjaan pikeun jalma anu taat kusabab taatna, kabungah pikeun jalma anu shalat kusabab shalatna, kabungah pikeun jalma anu puasa kusabab puasana, kabungah pikeun jalma anu naék haji kusabab ibadah hajina, sareng kabungah pikeun jalma anu ngalaksanakeun ibadah haji. Oge kabungah pikeun jalma anu dermawan kusabab kadermawanan maranéhanana.

Idul Fitri oge nyaéta hiji kabungah pikeun jalma-jalma anu bakti ka indung bapa, ngajaga tali silaturahmi, sareng pikeun jalma anu sakur ibadahna teu aya iwalti pikeun milari ridha Allah.

Idul Fitri ogé mangrupa kabungah pikeun jalma-jalma anu puasa dina bulan Ramadhan, sabab miharep berkah jeung ampunan ogé dijauhkeun tina seuneu naraka.

Kumargi kitu Ma’asyiral Muslimin, dinten Idul Fitri teh saleresna mangrupikeun dintenan dimana Allah subhanahu wata’ala bungah ngariung sareng urang sadaya, dintenan dimana Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam ngariung oge bungah sareng urang, dintenan dimana urang narjamahkeun naon anu didawuhkeun ku Khalifah Ali radhiyallahu ‘anhu nalika aya nu lebet ka anjeunna dina lebaran Idul Fitri sareng manggihan anjeunna nuang kadaharan anu kawilang kasarna,

Wahai Amirul Mukminin, naha anjeun nuang kadaharan anu kasar dina poean lebaran?”

Anjeunna ngawaler:

Saéstuna Idul Fitri téh pikeun jalma-jalma anu puasana ditampi ku Allah sarta dihampura dosa-dosana.”

Lajeng aya anu ngadawuh ka anjeunna, “Poé ieu poéan urang, énjing téh poéan pikeun urang, sarta unggal poé sadaya dintenan urang manakala urang teu maksiat ka Allah.”

اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، وَلِلّٰهِ الحَمْدُ.

Urang gumbira dina lebaran Idul Fitri urang, nalika Idul Fitri ieu diwarnaan ku Simpati sareng kaasih; Sabab rukun Idul Fitri teh nyaeta rasa simpati, kaasih, kalembutan, ukhuwah sareng kadermawanan, ku kitu leres pisan dawuhan kanjeng Nabi Muhammad shallallahu ‘alaihi wasallam sakumaha anu diriwayatkeun ku sahabat al-Nu’man Ibnu Basyir, anjeunna nyarios yen Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam ngadawuh,

مَثَلُ الْمُؤْمِنِينَ فِي تَوَادِّهِمْ، وَتَرَاحُمِهِمْ، وَتَعَاطُفِهِمْ مَثَلُ الْجَسَدِ إِذَا اشْتَكَى مِنْهُ عُضْوٌ تَدَاعَى لَهُ سَائِرُ الْجَسَدِ بِالسَّهَرِ وَالْحُمَّى

Perumpamaan jalma mukmin dina kacinta, kaasih jeung gotong royong di antawisna ibarat hiji awak. Lamun hiji bagian awak ngeluh (ku kanyeri), maka sakabeh awak ngeluh teu bisa sare jeung ngarasa muriang.” (Muttafaq ‘Alaih)

Urang sadaya bungah dina mayunan idul fitri, nalika Idul Fitri ku urang diisi ku silaturahmi sareng baraya, oge ku ngiket tali silaturahmi, sabab silaturahmi mangrupikeun wujud kasampurnaan iman hiji jalmi, ngalegaan rejeki sareng manjangkeun yuswa.

Urang sadaya kawilang bungahna dina ieu lebaran, lamun urang geus ngalereskeun perbedaan-perbedaan anu keur dihadapi ku urang, sarta ieu poé lebaran teh mangrupakeun kasempetan pikeun urang ngalereskeun perbédaan ieu.

Ku kituna ma’asyiral Muslimin, hayu urang tingkatkeun hubungan urang jeung Allah ku tobat nashuha, kalawan sampurna kataatan, jeung ngadeukeutan ka Anjeunna kalawan ibadah jeung amal soleh, sarta ngalereskeun naon antara urang jeung jalma nu deukeut, oge ngajembarkeun panghampura, atawa ngalaksanakeun naon anu henteu acan dilakukeun, sareng ngarukunkeun antara jalma-jalma mukmin anu keur pasalisihan,

Sakumaha pidawuh Allah subhanahu wata’ala,

فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَصْلِحُوا ذَاتَ بَيْنِكُمْ وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ 

Ku sabab kitu, sing taqwa ka Allah jeung ningkatkeun hubungan antara tatangga anjeun; jeung taat ka Allah jeung Rasul-Na lamun maraneh ariman.” (QS. Al-Anfal: 1)

Ma’asyiral muslimin, Idul Fitri mangrupakeun kasempetan pikeun ngaronjatkeun silaturahmi, antara salaki jeung pamajikan, antara tatangga jeung tatangga, sarta antara sakumna golongan jeung golongan masarakat, sangkan kabagjaan malar ka dulur-dulur anu dipikanyaah, komo ka saban-saban nagara Islam.

Dina poe ieu, urang manjangkeun leungeun urang ku sasalaman, létah urang ku kecap alus, jeung haté urang ku ngumbah oge nyucikeunana tina sifat pendendam, goreng hate; dinten ieu urang sambungkeun hubungan kakulawargaan urang sadaya oge ngadeukeutkeun saban-saban hate urang; tah Ieu hakekat Idul Fitri dina Islam.

Idul Fitri mangrupikeun waktos anu pas pikeun nyucikeun manah, ngaleungitkeun kokotor sareng noda tina jiwa, sareng ngabersihkeun pikiran oge hatena pendendam, ku kituna hayu urang émutan pidawuh kanjeng Nabi Muhammad shallallahu ‘alaihi wasallam,

Diriwayatkeun ti Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu kalayan hadits marfu’, yén Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam ngadawuh,

مَا نَقَصَتْ صَدَقَةٌ مِنْ مَالٍ، وَمَا زَادَ اللهُ عَبْدًا بِعَفْوٍ إِلَّا عِزًّا، وَمَا تَوَاضَعَ أَحَدُ لِلَّهِ إِلَّا رَفَعَهُ اللهُ عَزَّ وَجَلَّ.

Sedekah moal ngurangan harta, Allah henteu nambahan ka hamba anu jembar pangampura iwal kamulyaan, jeung teu aya jalma anu ngarendahkeun diri ka Allah kajaba Allah ngangkat darajat.” (HR. Muslim No. 2588)

اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، وَلِلّٰهِ الْحَمْدُ

Terakhir, urang sadaya sadar yén nyatana idul fitri urang ieu téh poéan na pikeun ngabébaskeun tanah jeung persembahan, poé na ngabébaskeun nagara jeung rahayat, poé di mana jiwa dibébaskeun tina hawa nafsu jeung kasenangan, poé di mana haté dibébaskeun tina bohong jeung munafik, poé anu dibébaskeun tina kabencian jeung kabencian, sarta poé nalika hak dibébaskeun tina belenggu korupsi jeung tirani, ku kituna unggal nu mawa kawajiban ngalaksanakeun kawajibanana tanpa lalawora jeung unggal nu boga hak, nyandak hak maranéhanana tanpa kaleuwihan.

Idul fitri urangteh nyaéta poé di mana jalma-jalma anu dikepung dibébaskeun tina penindasan anu nyata kajadianana, pangepungan anu teu adil, sareng sikap mumusuhan, ti babaturan sateuacan musuh, sareng ti anu caket sateuacan anu jauh, sareng teu aya kakuatan iwal kakawasaan anu kagungan gusti Allah anu maha kawasa.

Hari raya urang nyaéta poé di mana al-Aqsa bakal dibébaskeun ti urang Yahudi barbar, tina penindasan urang Yahudi laknatullahi ‘alaihim jeung tina kakejian maranéhanana. Muga-muga Allah ngahancurkeun sahancur hancurna aranjeunna sareng Allah ngabantosan sareng nguatkeun dulur-dulur urang sadaya di Palestina.

Singkatna ma’asyiral muslimin, hayu urang jadikeun poe-poe Idul Fitri ieu poe nu pinuh ku kabungahan lain kasedih, poe nu pinuh ku kasepakatan jeung teu aya pasea, poe nu pinuh ku kabagjaan jeung lain poe nu teu manggihan kabagja, poe nu pinuh ku kaasih jeung katenangan, lain hate jeung ambek-ambekan, silih hampura jeung sasalaman, silaturahmi tur pinuh ku welas asih, gotong royong dina bebeneran jeung taqwa, henteu dina tirani jeung agresi, neraskeun tali silaturahmi, nyaah ka budak yatim, jeung hirup numutkeun ahlak Islam.

اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، اَللهُ أَكْبَرُ، وَلِلّٰهِ الحَمْدُ. اَعُوْذُ بِاللهِ مِنَ الشَيْطَانِ الرَّجِيْمِ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ كُلُّ مَنْ عَلَيْهَا فَانٍ وَيَبْقٰى وَجْهَ رَبِّكَ ذُوالْجَلَالِ وَالْاِكْرَامِ وَمَنْ يَدْعُ مَعَ اللهِ إِلٰهًا اٰخَرَ لَا بُرْهَانَ لَهُ بِهِ فَإِنَّمَا حِسَا بُهُ عِنْدَ رَبِّهِ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الْكَفِرُوْنَ وَقُلْ رَبِّ اغْفِرْ وَارْحَمْ وَاَنْتَ خَيْرُ الرَّاحِمِيْنَ إِنَّهُ هُوَ الغَفُوْرَ الرَّحِيْمِ

KHUTBAH KEDUA

اللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ، اللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ اللهُ أَكْبَرُ، اللهُ أَكْبَرُ وَلِلَّهِ الْحَمْدُ، وَأَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ، وَأَشْهَدُ أَنَّ سَيِّدَنَا وَنَبِيَّنَا مُحَمَّدًا عَبْدُ اللَّهِ وَرَسُولُهُ، فَاللهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا وَنَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ، وَعَلَى آلِهِ وَأَصْحَابِهِ المَيَامِيْنَ، وَالتَّابِعِينَ لَهُمْ بِإِحْسَانٍ إِلَى يَوْمِ الدِّينِ. أما بعد فَأُوصِيكُمْ وَنَفْسِي بِتَقْوَى اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ وَاتَّقُوا اللَّهَ تَعَالَى فِي هَذَا الْيَوْمِ الْعَظِيمِ،
وَاشْكُرُوهُ عَلَى تَمَامِ الصِّيَامِ وَالْقِيَامِ، وَأَتْبِعُوا رَمَضَانَ بِصِيَامِ سِتٍّ مِنْ شَوَّالٍ، لِيَكُونَ لَكُمْ كَصِيَامِ الدَّهْرِ وَصَلِّ اللهُمَّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا وَنَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ، كَمَا أَمَرْتَنَا، فَقُلْتَ وَقَوْلُكَ الْحَقُّ: إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ، يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوْا صَلُّوْا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا، اللهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَى سَيِّدِنَا وَنَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ، وَارْضَ اللهُمَّ عَنِ الْخُلَفَاءِ الرَّاشِدِينَ، أَبِي بَكْرٍ وَعُمَرَ وَعُثْمَانَ وَعَلِيٍّ، وَعَنْ سَائِرِ الصَّحَابَةِ الصَّالحينَ، والتابعين لهم بإحسان إلى يوم الدين وعنا معهم برحمتك يا أرحم الراحمين.
اللهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ، وَالْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ، الْأَحْيَاءِ مِنْهُمْ وَالْأَمْوَاتِ، إِنَّكَ سَمِيعٌ قَرِيبٌ مُجِيبُ الدَّعَوَاتِ،  ويا قاضي الحاجات.

Para wargi jamaah shalat Idul Fitri rahimani wa rahimakumullah,

Hayu urang sasarengan ngado’a ka Allah, munajat oge ngarendahkeun diri di payuneunana, ngakukeun kana sadaya dosa anu sok dilakukeun sabari nundukkeun hate oge raga.

“Ya Allah, dina waktu-waktu anu khusyu ieu, urang sadaya hamba Anjeun kumpul, sujud di tempat suci nu pinuh ku rohmat, nyebat jenengan nu agung, dzikir, ibadah ka Anjeun ku takbir, tahmid jeung tahlil.

Duh Gusti Nu Maha Welas Asih, limpahkeun rohmat oge welas asih ka ustadz, guru-guru kami, lindungi kalayan pituduh anjeun, Luaskeun rezekina, kuatkeun azamna oge berkahi jalanna.

Ya Allah, bersihkeun ieu hate oge jiwa tina hasad jeung dengki, ngahijikeun jiwa-jiwa ieu ku cinta ka Anjeun jeung dina taat ka Anjeun, ulah nepi ka musuh Anjeun Iblis laknatullah alaihi ngaruksak duduluran kami.

Ya Allah, pasihan pituduh Anjeun ka para pamingpin nagara ieu supados tiasa ngalarapkeun kaadilan kalayan syariat Anjeun di bumi nu sanes sajengkal oge milik urang sadaya iwalti milik Anjeun.

Duh Gusti Nu Maha Kawasa, turunkeun panangtayungan anjeun pikeun kami, Anjeun nu janten pituduh pikeun sakur jalma nu loba kabingung, Anjeun nu maparin kacukupan keur saban jalma nu butuh, Anjeun nu maparin katengtreman pikeun jalma nu hariwang.

Ya Allah, anu teu damang, mugia anjeun damangkeun, anu mopohokeun mugia anjeun ingetkeun, anu hariwang anjeun paparin katenang, anu sedih anjeun bahagiakeun.

Ya Rabbi, hapunten kalepatan sareng dosa-dosa kami ka murangkalih-murangkalih kami, salaki oge istri kami, anu teu acan tiasa ngadidik sareng ngabahagiakeun aranjeunna.

Ya Allah, anu uninga kana sagala kagorengan, kahinaan sareng kagorengan, mugia ngahampura kanggo kagorengna kami nu kapungkur, oge neja nutupan gusti kana sakur gorengna aib kami.

Nun Gusti, paparin kami jasad anu ditangtayungan tina maksiat, ditangtayungan tina harta anu haram, kadaharan anu haram, amal anu haram. Mugia gusti ngidinan ieu jasad balik ka gusti kalawan jasad anu beresih.

Ya Allah, buka lembaran-lembaran anyar anu beresih anu ngagentos masa lalu kami.

Ya Allah Gusti Nu Maha Welas Asih, paparin kanyaah ka urang sadaya, kanyaah ka orang tua urang sadaya, nu tos ngaluarkeun kesang oge ngaraoskeun cape dina nalika ngurus jeung ngadidik urang sadaya. Hapunten satiap kecap kasar anu kantos kaucap ka aranjeunna, Ya Allah Hapunten tina kalepatan urang sadaya, Gusti pangeran urang sadaya, Pasihan abdi kasempetan pikeun ngawula ka aranjeunna, ya Allah Lemeskeun haté maranéhna pikeun kami sangkan ridha maranéhna bakal nungtun kami kana Ridha Anjeun Ya Allah. Sareng, upami anjeun parantos nyandak aranjeunna dina waktosna anjeun, maka kumbah aranjeunna kalayan kelembutan panghampura sareng rahmat anjeun, sareng patepang jeung aranjeunna di kalanggengan moal aya nikmat tanpa orang tua urang sadaya.

Ya Rabb, bukakeun panto hate urang sangkan urang salawasna sadar yen hirup ieu ngan sementara, ngan Anjeun nu uninga iraha ajal datang ka urang, jadikeun sesa hirup urang jalan kasaean pikeun kolot urang, jadikeun urang murangkalih anu soleh anu tiasa ngamulyakeun ka kolot urang.

رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً، وَفِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً، وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ، وَأَدْخِلْنَا الْجَنَّةَ مَعَ الْأَبْرَارِ، يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ.

عِبَادَ اللهِ، إنَّ اللهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإحْسَانِ، وَإِيْتَاءِ ذِي الْقُرْبَى ويَنْهَى عَنِ الفَحْشَاءِ وَالْمُنْكَرِ وَالبَغْيِ، يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُوْنَ. فَاذكُرُوا اللهَ الْعَظِيْمَ يَذْكُرْكُمْ وَلَذِكْرُ اللهِ أَكْبَرُ، عِيْدٌ سَعِيْدٌ وَكُلُّ عَامٍ وَأَنْتُمْ بِخَيْرٍ

Download PDF Materi Khutbah Idul Fitri Bahasa Sunda
Hakekat Idul Fitri Pikeun Umat Muslim
di sini:

Semoga bermanfaat!

Pilihan materi khutbah Idul Fitri lannya dapat Anda temukan di sini:

Topik Terkait

Mubin Amrullah

Direktur Markaz Tahfidz Daarut Tanziil Bogor Jawa Barat, Alumni LIPIA Jakarta dan Magister Dirasah Islamiyah UIN Syarif Hidayatullah Jakarta, Konsentrasi Syariah Islam (Ilmu Studi Islam).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Discover more from Dakwah.ID

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading